top of page

BEHANDELINGEN

Manuele technieken

Met manuele therapie kan je stroeve gewrichten en spieren losmaken en zeurende pijnen een halt toeroepen. De ideale oplossing voor bewegingsbeperkingen.

Triggerpuntbehandeling 

Triggerpuntbehandeling is een specialisatie binnen de kinesitherapie die triggerpunten, oftewel pijnlijke knopen in je spierweefsel, op een doeltreffende manier aanpakt en verhelpt door spiercellen los te maken. Naast lokale pijnen zijn triggerpunten ook vaak een veroorzaker van uitstralende pijnen. 

Cupping

Cupping is een techniek die inwerkt op de spierspanning. Gespannen rug- en/of nekspieren zijn veelvoorkomende klachten, maar door het toepassen van cuppingtechnieken nemen die spanningen af.

Elektrotherapie

Door gebruik te maken van elektrische impulsen stimuleer je je spieren en zal je herstelproces sneller verlopen. In combinatie met een oefentherapie is dit de perfecte oplossing voor jouw revalidatie. Daarnaast is elektrotherapie ook erg efficiënt wat betreft pijndemping.

Oefentherapie 

Oefentherapie bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit een reeks opbouwende lichaamsoefeningen. Deze therapie focust op het verbeteren en versterken van de lichaamsfuncties. Hier maken we veelal gebruik van terabanden, gewichten, bosuballen, e.a. om zelf zo actief mogelijk de oefeningen aan te vatten. 

Lymfedrainage 

Lymfedrainage is een behandeling die via massage van de lymfebanen en -klieren de afvoer van overtollige en irriterende vochtophopingen het circulatoire systeem weer optimaliseert. 

Sportrevalidatie & -(kinesio)taping

Heb je een sportblessure? Wil je weten hoe je overbelasting voorkomt? Of wil je een preventieve behandeling? Dan is sportkinesitherapie de ideale behandeling voor jou. D.m.v. (kinesio)taping worden spieren en/of gewrichten ontlast. Dit kan helpen bij het managen van (overbelastings)blessures, omgeslagen enkels, nek- en/of rugklachten, …


Stretching

Verkorte spieren kunnen aanleiding geven tot bewegingsbeperkingen, overbelasting en andere functionele klachten. Door de spieren te verlengen, zullen jouw vitale bewegingsfuncties aanzienlijk verbeteren, pijnen wegnemen en gewrichtsgeluiden ontbinden. 

bottom of page